UK Thunderball

UK Thunderball is één van de toonaangevende loterijen op het wereldtoernooi. Deze loterij is in principe nationaal gericht, maar heeft duidelijk een wereldwijde reputatie van hoge jackpotten en veel winstmogelijkheden. Sinds 1994 wordt de UK Thunderball loterij gehouden onder leiding van de Camelot Group, die de rechten al driemaal in de recente geschiedenis officieel heeft verkregen. Prijzen die vallen bij UK Thunderball worden altijd in één keer uitgereikt en opvallend, doch aantrekkelijk detail is dat je er geen belasting meer over hoeft te betalen. Het is dus pure winst. Hoe werkt UK Thunderball en welke prijzen kan je winnen met deze loterij uit het Verenigd Koninkrijk? Hier lees je meer over deze Britse loterij met opvallend veel trekkingen.

Verdeling van de opbrengsten

Engeland is een land met veel inwoners en een aanzienlijk gedeelte hiervan heeft wel eens, of doet meerdere keren per jaar mee aan de UK Thunderball loterij. De prijzenpot is daardoor groot en er zijn volop winstkansen voor deelnemende spelers. Niet al het geld dat wordt geïnvesteerd in de loterij gaat echter één op één door naar de prijzenpot. ‘Slechts’ 50% van de inzetten stromen door naar de prijzenpot, 28% gaat naar diverse goede doelen, 12% naar de Engelse Overheid, 5% naar verkopende partijen van loten, circa 4,5% naar de operationele kosten rondom de loterij en tot slot 0,5% is winst voor de organisatie.

Engeland; land van het gokken

Engeland kent een lange geschiedenis binnen de gokindustrie en ook vandaag de dag is het nog één van de toonaangevende spelers in de gokwereld. Het is dan ook niet zo gek dat veel bookmakers uit het Verenigd Koninkrijk afkomstig zijn. Ook als het aankomt op loterijen zijn ze in het Verenigd Koninkrijk gek op gokken. Zo heeft het Britse eiland niet alleen haar eigen UK Thunderball, maar deels het ook mee in de organisatie van EuroMillions. Het Verenigd Koninkrijk was wereldwijd één van de eerste plekken waar gokken als legaal en normaal werd gezien en loterijen zoals UK Thunderball profiteren daar dagelijks van.

Het begin van UK Thunderball

Een andere naam voor de UK Thunderball loterij is ook wel de ‘National Lottery’ en deze werd voor het eerst gehouden in november van het jaar 1994. De eerste winnende cijfers waren 30, 3, 5, 44, 14 en 22. De eerste grote jackpot viel ook direct te noteren, want zeven jackpot winnaars mochten een hoofdprijs van 5.874.778 pond met elkaar verdelen. Hoewel de voorloper van Thunderball niet altijd even goede tijden heeft gekend, is deze loterij sinds grote vernieuwingen in 2009 niet meer weg te denken uit het Verenigd Koninkrijk.

Hoe werkt UK Thunderball?

Wie al eens eerder heeft meegedaan aan een loterij, kan wel ongeveer gissen hoe het spel werkt. Evenals bij veel andere loterijen kies je namelijk een vast aantal ballen uit een grotere ‘pool’ ballen. Bij UK Thunderball mag je vijf getallen kiezen uit een groep van 1 tot 39 én een speciale Thunderball kiezen uit de nummers 1 tot en met 14. Heb je alle vijf de getallen goed én weet je de Thunderball goed te kiezen, dan win je de progressieve jackpot.

De UK Thunderball loterij kent een groot aantal trekkingen, misschien wel de meeste van elke grote loterij ter wereld. Liefst vier keer per week vindt er een trekking plaats van de loterij, te weten op de dagen: Dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag en op elk van deze dagen om exact 20:00 Engelse tijd. Deelname aan de UK Thunderball loterij kost je 1 pond per gekozen lijn en dus 3 pond bij drie gekozen lijnen. Je hoeft niet altijd zelf de keuze te maken voor jouw winnende getallen, maar kunt ook gebruik maken van de zogenaamde Quick Pick of ook wel Lucky Dip. Het systeem kiest dan je (in potentie) winnende getallen.

Mogelijkheden om te winnen

Tegenwoordig heb je bij de UK Thunderball loterij, evenals bij veel andere loterijen, negen verschillende manieren om te winnen. Dat is niet altijd zo geweest; pas in 2010 werd besloten dat je ook wint wanneer je alleen de Thunderball goed weet te voorspellen. Hieronder zie je alle negen winstmogelijkheden, inclusief de kans die je hier op hebt.

Winnende combinatie Winst (in Britse ponden) Odds of kansberekening
5 getallen + Thunderball Sinds 2010: 500.000 1 op 8,060,598
5 getallen 5.000 1 in 620,046
4 getallen + Thunderball 250 1 in 47,415
4 getallen 100 1 in 3,647
3 getallen + Thunderball 20 1 in 1,437
3 getallen 10 1 in 111
2 getallen + Thunderball 10 1 in 135
1 getal + Thunderball 5 1 in 35
Single Thunderball 3 1 op 29

 

Zoals je ziet is je winst bij een single Thunderball al prima. De jackpot van UK Thunderball staat echter niet altijd even hoog. Er zijn wel vaak speciale avonden waarop de jackpot op kunstmatige wijze omhoog wordt gebracht. Zo zie je op een vrije zaterdagavond vaker een erg hoge jackpot, terwijl op woensdag de jackpot wat lager kan staan. Wist je overigens dat de organisatie achter UK Thunderball, The Camelot, ook achter de Europese loterij EuroMillions zit? Binnen deze loterij bundelen diverse Europese landen de krachten en is tevens een zeer aantrekkelijke jackpot te winnen.

Maatschappelijk betrokken

Een mooi aantal van 28% van de opbrengsten uit de UK Thunderball loterij wordt gespendeerd aan goede doelen, zowel in binnen- als buitenland. In het recente verleden heeft de Britse loterij al voor meer dan 30 miljard pond aan geld voor goede doelen opgehaald en het is prettig om te weten dat dit geld op een goede manier wordt besteed. Meer dan 1.000 verschillende organisaties profiteren wekelijks van een prijzenpot ter waarde van 30 miljoen pond.

Speel online mee met de UK Thunderball loterij

De UK Thunderball loterij heeft een echt Brits uiterlijk en is officieel ook voor Britten bedoeld. Wil je echter ook eens wat meemaken van de spanning en die lucratieve jackpot van 500.000 pond zelf winnen? Dan kan met theLotter. Hier kan je op een laagdrempelige manier zelf je scorekaart invullen, dan wel later invullen en zelf meespelen om één van de negen mogelijke prijzen.

18plus
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2017 - 2018 Loterijen.net. Alle rechten voorbehouden.