Speel verantwoord (Speel Bewust 18+)

Speel bewust; 18+. Deze slogan heb je ongetwijfeld wel eens voorbij zien komen. Loterijen zijn spannend en gokken is een leuke bezigheid. Toch is het altijd belangrijk om op een aangename manier te blijven gokken en te zorgen dat gokken geen verslaving wordt. Zonder geluk vaart niemand wel en misschien ben jij ooit wel eens degene die er met een hoofdprijs vandoor gaat. Loterijen zijn echter van de lange adem en het is één van de puurste vormen van de essentie van een kansspel. Hier lees je tips over hoe je bewust én verantwoord kunt gokken op de grootste loterijen ter wereld.

Verdiep je in loterijen

Verschillende loterijen zijn in de essentie concurrenten van elkaar en zullen je dus altijd proberen te verleiden met de hoogste jackpot. Het is verstandig om voordat je begint met gokken op deze loterijen, eerst goed door te lezen wat de voorwaarden zijn, hoeveel kans je maakt om te winnen en wat de spelregels zijn. Zo weet je wat je precies kunt verwachten en voorkom je al teveel teleurstelling na de tijd. Lees daarbij ook altijd wat de voorwaarden zijn om deel te kunnen nemen aan een loterij. Er zijn diverse betrouwbare tussenpartijen te vinden waar je van buitenlandse loterijen een lot kunt kopen of je een abonnement op kunt nemen. Lees ook deze voorwaarden goed door en stop op het juiste moment.

Speel voor de fun, niet teveel voor het geld

Het klinkt misschien als een cliché, maar gokken zou vooral voor je plezier moeten zijn. Wie teveel gokt voor het grote geld en te weinig voor de fun/ontspanning, heeft een grotere kans om in de toekomst gokken op loterijen te gaan zien als een verslaving of verplichting. Winnen is leuk en het is uiteindelijk ook een heel belangrijk doel, maar laat het niet ten koste gaan van je plezier. Houdt er rekening mee dat de kans om miljonair te worden met een loterij niet erg groot is. Er zijn meer deelnemers niét miljonair geworden van een loterij dan wel. Plezier omzetten in een mooie geldprijs zou uiteraard wel ideaal zijn.

Speel samen met vrienden, familie of collega’s

Speel je samen, dan kan je samen je verlies nemen. Heb je vrienden, familie of collega’s die ook wel van een gokje houden? Vraag hen dan of ze het leuk vinden om samen met jou op de grootste loterijen ter wereld in te zetten. Dit heeft niet alleen als resultaat dat je samen wint en samen verliest, maar je komt er financieel ook nog eens beter uit. Niet alle loten zijn even goedkoop en samen kan je de kosten delen. Ook kan je met meerdere mensen in zogenaamde syndicaten spelen en je winstkansen nóg verder vergroten. Overigens kan vooral familie je in toom houden, wanneer ze weten dat je gokt op loterijen. Wees dus altijd eerlijk over waarop je inzet, zeker in het bijzijn van mensen die je kunt vertrouwen.

Te mooie verhalen

Luister niet teveel naar de rooskleurige verhalen in je omgeving. Heeft iemand in je directe omgeving een enorme jackpot gewonnen? Het kan natuurlijk waar zijn, maar soms verzinnen mensen ook verhalen om erbij te horen of om andere mensen jaloers te maken. Laat het ook vooral geen drijfveer voor je zijn om meer in te zetten, want dat kan alleen maar tegen je werken. Inzetten op loterijen is leuk en hier juichen we dat ook vooral toe. Maar weet, zoals bij ieder gokspel, waar je winstkansen liggen en hoe ver je kunt gaan.

Geld lenen; doe het niet!

Gokken kost tijd en geld, voordat het uiteindelijk zijn vruchten gaat afwerpen. Heb je even geen geld over om te gokken op loterijen, stop er dan even mee. Gokken is vooral leuk wanneer je het geld kunt missen, niet wanneer je bijvoorbeeld moet lenen om te kunnen blijven gokken. Wanneer je eenmaal in de schulden zit door het gokken, dan zegt ons brein dat we deze schulden moeten terugverdienen en daarna wordt het vaak niet beter. Zorg dat je alleen geld uitgeeft aan loterijen dat je kunt missen.

Minimale leeftijdsgrens 18 jaar

Ben je nog geen 18 jaar, dan mag je volgens de Nederlandse wet nog niet gokken. Dat is niet zo vreemd; je hersenen zijn nog volop in ontwikkeling en gokken is een gevoelig onderwerp. Als zelfs mensen ouder dan 18 jaar zich soms al in de schulden steken met gokken, dan kan je wel nagaan dat jongeren van onder de 18 jaar al helemaal gevoelig zijn voor verslaving of de risico’s van teveel gokken niet kunnen beoordelen. Ben je dus nog geen 18 jaar? Wees dan verstandig en wacht nog even met gokken op loterijen.

Waaraan herken je dat je verantwoord gokt?

Denk je dat je goed bezig bent als het aankomt op gokken? Het is niet altijd even goed te zeggen. Soms denk je dat je verantwoord aan het gokken bent, terwijl in de praktijk blijkt dat je toch wel aardig verslaafd begint te raken aan gokken. Herken jij de volgende punten en kan je jezelf op een objectieve wijze beoordelen?

  • Ik gok voor mijn plezier / ik gok om te winnen
  • Ik voel de drang om dagelijks te gokken / ik kan prima een week zonder gokken
  • Gokken heeft geen invloed op mijn humeur / ik kan boos of geïrriteerd raken als ik verlies bij het gokken
  • Ik weet wanneer ik moet stoppen / soms zet ik extra geld in, zelfs als ik het niet heb
  • Mijn omgeving weet dat ik gok op loterijen / ik hou gokken op loterijen liever geheim

Gokken op loterijen, maar ook op andere kansspelen, kan in negatieve voorbeelden leiden tot fysieke of psychische klachten. Fysieke klachten als gevolg van een (beginnende) gokverslaving kan je herkennen aan nekklachten, rugklachten of overmatig spierpijn. Psychische klachten zijn moeilijker te herkennen. Ze zijn bijvoorbeeld te herkennen aan slaapproblemen, een lusteloos gevoel, het gevoel geen kracht te hebben en ga zo maar door. Herken klachten als gevolg van gokken op tijd en doe er wat aan. Via diverse andere sites kan je testen of jij bewust omgaat met gokken en of je verantwoord bezig bent. Zorg altijd dat je bewust gokt en het leuk houdt, dan staat niks je nog in de weg om deel te nemen aan de meest aantrekkelijke loterijen ter wereld.

18plus
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2017 - 2018 Loterijen.net. Alle rechten voorbehouden.