Loterij informatie

Ben je van plan om deel te gaan nemen aan één van de tientallen internationale loterijen, aangeboden door loterijdiensten als TheLotter en Lottosend? Hier vindt je alle belangrijke informatie die je nodig hebt voordat je begint. Wanneer zijn de trekkingen en hoe vaak vinden deze plaats? Wat zijn de meest gebruikte vormen van een loterij en hoe kan jij daar aan deelnemen? Zijn er eventueel strategieën om je kans op winst te vergroten? Dat en nog meer vragen worden hier bij loterij informatie op loterijen.net beantwoord.

Trekkingen

Bijna ieder land heeft wel een landelijke loterij en soms hebben landen zelfs meerdere en regionale loterijen. Het gokken op loterijen is in de afgelopen jaren nog maar eens toegenomen en met de invloed van internet zal dat voorlopig ook niet minder worden. Door toedoen van loterijdiensten is het tegenwoordig mogelijk om vanuit huis mee te doen aan bijna alle grote loterijen in binnen-, maar vooral in het buitenland. Voor mensen uit het Nederlandstalige gebied is dat prettig, want over het algemeen zijn de prijzenpotten van buitenlandse loterijen beter gevuld. Zo kan je meedoen aan loterijen in Amerika, Spanje, Duitsland of gewoon kiezen voor de algemene Europese jackpot of EuroMillions.

Bij elke loterij vindt een officiële trekking plaats. Veel grote, internationale loterijen maken gebruik van twee trekkingen per week, zoals de EuroMillions loterij, Powerball loterij of MegaMillions. Er zijn ook loterijen die nóg vaker een trekking houden, zoals de Italiaanse SuperEnalotto die driemaal per week een trekking houdt. Ook zijn er loterijen die één unieke trekking houden, zoals de El Gordo loterij in Spanje. Deze loterij staat dan echter weer bekend om haar enorm grote prijzenpot en het grote aantal winnaars. De El Gordo trekking vindt overigens plaats rondom de Kerstdagen en ook daar kan je gewoon aan mee doen. Wat is er mooier dan met een mooie geldprijs de Kerstdagen in te gaan?

Hoe ziet een trekking eruit?

Het is dus afhankelijk per loterij hoe vaak een officiële trekking plaatsvindt. Wat wel veelal hetzelfde is, is de uitstraling en omgeving van zo’n trekking. Vaak kan je voorafgaand aan een loterij 5 of 6 standaard nummers kiezen uit een groep getallen, om vervolgens ook nog één of twee speciale getallen te kiezen. Tijdens een trekking staan doorgaans twee draaiende tonnen naast elkaar, waarin beide soorten balletjes zijn te vinden. Op deze balletjes staan getallen en jij hoopt natuurlijk dat jouw speciale getal eruit rolt. Trekkingen vinden daarnaast soms plaats met mensen erbij, maar de laatste jaren is het ook steeds vaker een geautomatiseerd proces zonder extra mensen. Loterijen zoals de Superlotto Plus California of El Gordo in Spanje willen nog wel eens gebruik maken van speciale mensen die de trekking volbrengen, zoals kinderen van een plaatselijke school.

Wat gebeurt er na de trekking?

Stel dat je hebt deelgenomen aan een loterij, dan wil je natuurlijk weten of je hebt gewonnen. Je weet vaak wel wanneer de trekking plaatsvindt, maar als dit op een ander continent is kan je er niet altijd bij zijn. Daarom zijn tussenpartijen in het leven geroepen. Bij zo’n tussenpartij als TheLotter, Lottosend of jackpot.com kan je een persoonlijk account aanmaken. Deze tussenpartijen kopen voor jou fysieke loten in het land waar je mee wilt doen aan de loterij en deze kan je vervolgens zelf kopen, waardoor je de loten in bezit krijgt. Wanneer je een keuze hebt gemaakt uit de diverse getallen, dan ben je klaar voor de trekking. Bij een tussenpartij als TheLotter krijg je dan automatisch een bericht wanneer de trekking is geweest. Je kunt via een link dan controleren of de door jou gekozen getallen corresponderen met de getrokken ballen en kijken of je iets hebt gewonnen. Mocht je wél iets hebben gewonnen, dan krijg het geldbedrag automatisch op je account gestort.

Is online deelnemen aan loterijen betrouwbaar?

Dat hangt af van je eigen keuze. Een tussenpartij als TheLotter of Lottosend is al uitermate betrouwbaar gebleken en met jouw gegevens wordt bij deze partijen zorgvuldig omgesprongen. Jouw fysiek lot wordt bijvoorbeeld bewaard in een speciale kluis, overigens pas nadat deze voor je is gescand en op je mail is gestuurd als bewijs. Heb je gewonnen, dan wordt je saldo op je account bijgewerkt en komt het bedrag in een digitale wallet, welke in principe niet te kraken zijn.

Kan je worden opgelicht bij een loterij?

Hoewel dit in de praktijk vrijwel niet te bewijzen is, kan je er nooit 100% zeker van zijn dat je niet wordt opgelicht bij een loterij. Vaak zijn er beelden bij de trekking, waardoor de kans om deelnemers op te lichten al een stuk kleiner wordt. En kan het dan zo zijn dat balletjes van te voren worden uitgezocht, zelfs wanneer ze tijdens de uitzending rustig meedraaien in het rat? Ook dat kan in principe niet worden bewezen. Maar over het algemeen mag je er van uitgaan, zeker met de grotere en internationale loterijen, dat dit allemaal betrouwbaar en serieus verloopt. Mochten mensen hun twijfels hebben, dan waren er allang geen deelnemers meer geweest aan deze grote loterijen.

Hoe vaak vindt een loterij plaats?

Er zijn tegenwoordig zoveel loterijen en je hebt zoveel keuze via een tussenpartij om aan officiële loten te komen, dat je eigenlijk dagelijks mee kunt doen aan een loterij, mocht je dit tenminste willen. Zo zijn er bij het Italiaanse SuperEnalotto drie keer per week trekkingen; op dinsdag, donderdag en zaterdag. De trekking van Powerball in Amerika is op woensdag en zaterdag en ook EuroMillions heeft tweemaal per week een trekking. Aangezien er ook nog tijdsverschillen zijn tussen continenten, kan je bijna aaneengesloten gokken op de grootste loterijen met de meest aantrekkelijke jackpotten.

Ik wil ook gokken op loterijen

Een goed idee! Loterijen zorgen voor gezonde spanning, het is een leuke hobby voor in je dagelijkse leven en er zijn bovenal mooie prijzen te winnen. Via betrouwbare tussenpartijen kan je tegenwoordig gemakkelijk meedoen aan de beste loterijen van dit moment, ook als die in het buitenland plaatsvinden. Op loterijen.net kan je op een laagdrempelige manier beginnen met gokken op loterijen en je ontvangt korting op je eerste loten. Hier lees je alles over de beste loterijen van dit moment, zodat je direct kan beginnen!

18plus
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2017 - 2018 Loterijen.net. Alle rechten voorbehouden.