MegaMillions

Samen met Powerball behoort MegaMillions tot de twee grootste loterijen ter wereld. De eerste trekking in deze aansprekende loterij vond plaats in 2002, nadat het eerder bekend was geworden onder de naam ‘The Big Game’. Bij MegaMillions is het eveneens mogelijk om honderden miljoenen dollars te winnen, mocht je tenminste de jackpot goed weten te raden. De hoogste jackpot die ooit bij deze loterij is gevallen kende een waarde van 656 miljoen dollar en de prijs werd verdeeld over drie loten, te weten in Kansas, Maryland en Illinois. Hoe werkt deze loterij en wat zijn je winstkansen?

Hoe werkt MegaMillions?

MegaMillions is internationaal bekend en om mee te doen hoef je helemaal niet zoveel geld te betalen. Sterker nog, voor twee dollar heb je al een lot gekocht en dat kan gewoon online. De werking van MegaMillions is in veel opzichten te vergelijken met de Powerball loterij, want je kiest hetzelfde aantal ballen. Zo kies je uit een machine met ballen ter waarde van 1 tot 70 altijd 5 ballen, terwijl je uit de tweede machine met ballen ter waarde van 1 tot 25 ook nog eens één nummer kiest. Heb je alle zes de getallen goed gegokt of automatisch verkregen, dan ga je er vandoor met een progressieve jackpot.

Bij MegaMillions start de jackpot op 40 miljoen dollar en dit bedrag kan in de loop van de tijd verder oplopen. Sterker nog; mocht de jackpot tijdens een trekking niet vallen, dan neemt deze iedere keer met 5 miljoen dollar toe. De laagst mogelijke winst die je kunt halen is 2 dollar en de kans hierop is 1:24. Met vijf goede witte getallen kan je al een jackpot ter waarde van 1 miljoen dollar winnen. Het kan daarnaast per Amerikaanse staat verschillen wat er gebeurt met de zogenaamde ‘megaplier’. Voor een extra investering van 1 dollar kan je meedingen voor de megaplier, die de potentiële winst kan doen toenemen met x2, x3, x4 of x5. De megaplier wordt getrokken uit een groep van 15 ballen, hetgeen er zo uit ziet:

  • 5 ballen met x2 megaplier
  • 6 ballen met x3 megaplier
  • 3 ballen met x4 megaplier
  • 1 bal met x5 megaplier

De enige vorm waarin de megaplier niet van toepassing is, is wanneer je de jackpot wint. Dus ook bij een winnende combinatie van 1 miljoen dollar kan je de megaplier gebruiken, maar dan moet je dus wel één euro extra betalen voor je lot.

Wat als je de MegaMillions jackpot wint?

Ben je klaar om veel geld te winnen? De jackpot bij MegaMillions is enorm en ook jij kan deze ‘gewoon’ winnen. Heb je gewonnen, dan mag je zelf kiezen hoe je de uitbetaling wilt laten verlopen. Zo kan je de jackpot in 30 jaarlijkse termijnen laten uitbetalen, waarbij je na elke keer 5% extra krijgt uitgekeerd. Dit doet de loterij om toekomstige inflatie goed te maken en ook met het oog op een stijgend bestedingspatroon. De andere optie is om de jackpot in één keer uit te laten betalen. In beide gevallen ben je overigens gebonden aan de in de Amerikaanse staat geldende belastingen.

Overal ter wereld meespelen met MegaMillions

Ben je geïnteresseerd in de MegaMillions loterij? Je kunt over ter wereld meespelen! Grote loterij aanbieders kopen loten voor je in en je kan vervolgens zelf nog kiezen welke getallen je wilt op jouw speciale lot. Overigens kan je het systeem ook automatisch getallen laten kiezen. Een kopie van je persoonlijke lot krijg je toegestuurd op je e-mail, evenals een melding wanneer je met het lot iets hebt gewonnen. Meespelen in de MegaMillions loterij is daarmee eenvoudig en snel voor elkaar. En zeg nou zelf; twee of drie dollar per lot is de moeite waard als je kijkt naar de enorme prijzen die je kunt winnen.

Kies je getallen

De jackpot winnen bij MegaMillions is voor iedereen een droom en voor sommige mensen  wordt het werkelijkheid. Het is toch al behoorlijk veel mensen gelukt om dé perfecte combinatie te maken. Voor iedereen gelden dezelfde regels; je kiest 5 ballen uit een pot van 70 ballen (5:70) en kiest vervolgens nog 1 bal uit in totaal 25 mogelijkheden (1:25). Je hebt bij MegaMillions negen kansen om te winnen. Alle mogelijke unieke combinaties bij MegaMillions vindt je hieronder, evenals je potentiële uitbetaling.

Combinaties van nummers De potentiële prijs Odds (winstkansen)
5x nummers / 1x mega De Jackpot (kan variëren) 1 op 302.575.350
5x nummers 1,000,000 dollar 1 op 12.607.306
4x nummers / 1x mega 10,000 dollar 1 op 931.001
4x nummers 500 dollar 1 op 38.792
3x nummers / 1x mega 200 dollar 1 op 14.547
3x nummers 10 dollar 1 op 606
2x nummers / 1x mega 10 dollar 1 op 693
1x nummers / 1x mega 4 dollar 1 op 89
1x mega 2 dollar 1 op 37
Kans om een prijs te winnen   1 op 24

Toch veel winnaars in de jackpot

Hoewel de kans op een jackpot bij MegaMillions met 1:302.575.350 niet erg hoog is, is in 2015 toch bewezen dat het haalbaar is om te winnen. In dat jaar wonnen liefst 8 mensen een flinke jackpot, waarvan één zelfs ter waarde van 262 miljoen. De hoogste jackpot voor één persoon bij de MegaMillions loterij bedroeg in 2014 liefst 326 miljoen dollar. In 2013 wonnen twee personen de hoge jackpot van 648 miljoen dollar, waardoor zij beide 324 miljoen mochten behouden. Overigens krijg je bij zo’n jackpot ook een optie om cash uit te laten betalen, maar dan is je winst wel een stuk lager.

Ga jij voor de winst in MegaMillions?

Liefhebbers van loterijen en grote jackpotten kunnen met MegaMillions hun hart ophalen. Door de hoge winstuitkeringen en de groter wordende aandacht voor dergelijke loterijen, is het tegenwoordig mogelijk om overal ter wereld mee te doen. Iedere dinsdag en vrijdag van de week vindt er een trekking plaats, dus ga er maar eens lekker voor zitten. Ben jij de volgende die er met de jackpot vandoor gaat bij de MegaMillions loterij? Vanaf 2 dollar per lot, of met een extra dollar voor de megaplier, kan je al mee doen aan dit spannende en wereldwijde evenement.

18plus
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2017 - 2018 Loterijen.net. Alle rechten voorbehouden.