Bekende loterijen

Wereldwijd zijn er een aantal bekende loterijen, die onder mensen razend populair zijn om mee te spelen. De Powerball en MegaMillions zijn in Amerika bijvoorbeeld erg populair om hun hoge jackpots met wekelijks tientallen miljoenen aan geld dat gewonnen kan worden. Iedereen droomt van het winnen van zo'n jackpot. Ook in andere landen en Europa zijn er onwijs veel populaire loterijen waarbij men met loten kans willen maken op waanzinnige geldbedragen. Hieronder vind je een overzicht van bekende loterijen. Wil je meespelen met een van deze loterijen? Dit kan tegenwoordig eenvoudig door online loten te kopen via bijvoorbeeld theLotter. Deze partij fungeert als tussenpartij en koopt fysiek jouw loten bij een kiosk in het gewenste land waar de loterij georganiseerd wordt. Een uniek concept en zo speel jij binnen 'no time' met online loten mee in jouw favoriete loterijen! 

Online meespelen in de grootste loterijen ter wereld!

Bijna ieder land ter wereld heeft wel een vorm van loterijen. De grootste loterijen van dit moment zijn vooral te vinden in Amerika met de Powerball loterij en MegaMillions. Maar ook in Europese kennen we grote loterijen zoals El Gordo in Spanje, SuperEnalotto in Italie, EuroMillions voor Europa, Lotto 6 aus 49 in Duitsland en de Staatsloterij in Nederland. Al deze loterijen hebben veel overeenkomsten, maar kunnen verschillen in spelregels en natuurlijk in de jackpot. Heb je er al eens over nagedacht om deel te nemen aan een buitenlandse loterij? Buitenlandse loterijen kennen in veel gevallen namelijk een hogere jackpot en dat maakt ze interessant om aan deel te nemen. Op het internet zijn diverse loterijdiensten te vinden die het voor je mogelijk maken om zelf ook deel te nemen aan buitenlandse loterijen en je zo de kans geven om hoge prijzen te winnen. Hier lees je meer over de grootste en meest bekende loterijen van dit moment.

De meest bekende loterijen van dit moment

Amerikaanse en Europese loterijen staan algemeen bekend om hun zeer hoge jackpotten. Vooral in de Amerikaanse loterijen zijn hoge prijzen te verdienen en er zijn zelfs al eens bedragen van boven de 1 miljard dollar gewonnen bij de Amerikaanse loterij Powerball. In Europa kennen we vooral de loterij van Spanje heel goed, want bij deze loterij vallen vaak complete dorpen in de prijzen en de jackpot staat er rond de Kerstperiode altijd extreem hoog. Deze Spaanse loterij heet overigens El Gordo, ook wel ‘The fat one’ of Lotería de Navidad genoemd. De ene loterij wil natuurlijk niet onder doen voor de andere, om maar zoveel mogelijk deelnemers aan te trekken. Om je te laten zien welke loterijen op dit moment de meeste bekendheid genieten, hebben we een speciale top 6 gemaakt: 1. Powerball loterij in Amerika 2. MegaMillions loterij, de tweede loterij in Amerika 3. EuroMillions loterij in Europa 4. El Gordo in Spanje 5. SuperEnalotto in Italië 6. Lotto 6 aus 49

Powerball loterij Amerika

De Powerball loterij die twee keer per week plaatsvindt in Amerika is vermoedelijk de meest bekende loterij ter wereld. De organisatie van deze loterij is een verbond van 44 Amerikaanse staten én District Columbia, Puerto Rico en de US Virgin Islands, die samen een bulk jackpot creëren en zo een extreem hoog bedrag kunnen uitkeren aan mogelijke winnaars. Een lot voor de loterij kost je in eerste instantie 2 dollar. Bij Powerball kies je, net als bij veel andere loterijen, eerst vijf getallen uit een groep van in totaal 69 ballen. Vervolgens kies je nog de speciale Powerball uit een groep van 26 ballen. Heb je de vijf reguliere getallen goed én weet je de Powerball ook nog goed te raden, dan ga je er vandoor met de progressieve jackpot van Powerball die vaak erg hoog is. Als de jackpot bij Powerball net weer is gevallen, dan begint deze weer van voor af aan. De minimale jackpot bij Powerball is overigens 40 miljoen dollar, dus geen zorgen over een lage jackpot wanneer deze net is gevallen. Voor een dollar per spel extra kan je bij Powerball overigens meedoen met het zogenaamde Powerplay. Alle winnende combinaties ónder de jackpot maken dan kans op een multiplier die kan variëren tussen x2 en x10. Het is aan de speler of men er voor kiest om de Powerplay in te zetten of om de kansen op een jackpot verder te vergroten met meer winlijnen. Trekkingen van Powerball vinden elke woensdag- en zaterdagavond plaats.

MegaMillions

De op één na grootste loterij van Amerika is MegaMillions. Deze doet qua speluitleg wel enigszins denken aan Powerball en ook de odds voor het winnen van de jackpot liggen vrijwel gelijk. Bij MegaMillions kies je echter vijf reguliere ballen uit een groep van 70 én je kiest het Mega nummer altijd uit een groep van 25 ballen. Opnieuw is je minimale inzet 2 dollar en dit is bij MegaMillions tevens de minimale winst, als je tenminste het Mega nummer goed hebt weten te raden. Heb je alle vijf de reguliere getallen goed én het Mega nummer is ook goed, dan win je de jackpot. Daarnaast heb je nog de zogenaamde megaplier, waarmee je alle winst ónder de jackpot kunt vermenigvuldigen met waarden tussen de x2 en x5. De megaplier wordt getrokken uit een speciale machine met 15 megapliers (5 keer x2, 6 keer x3, 3 keer x4 en 1 keer x5). De hoogste jackpot die ooit is gevallen bij MegaMillions in Amerika had een waarde van 656 miljoen dollar. Deze jackpot moest echter nog wel worden verdeeld onder drie winnende loten.

EuroMillions

EuroMillions is momenteel één van de grootste loterijen van Europa. Oorspronkelijk was deze loterij een plan was van het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje. Later hebben meer Europese landen zich aangesloten en dat heeft gezorgd voor een loterij die zich op momenten kan meten met de grote Amerikaanse loterijen. Afhankelijk van het land waar via de loten worden gekocht, kan je bij een lottodienst als TheLotter of Lottosend een reguliere  lijn kopen voor 1 tot 3 euro. Binnen EuroMillions kies je vijf standaard getallen uit een groep balletjes van 1 tot 50 en je kiest niet één, maar twee zogenaamde lucky stars uit een groep van 12. Heb je alles goed, dan win je de jackpot. Iedere dinsdag en vrijdag van de week vindt de trekking plaats in hartje Parijs.

El Gordo

Veel mensen hebben de Spaanse loterij El Gordo vast wel eens op het nieuws gezien. Dit is één van de loterijen met een enorme prijzenpot en die gaat er één keer per jaar uit rondom de Kerstdagen. Uniek is dat de jackpot vaak valt op plekken waar je het niet verwacht, zoals in kleine dorpjes waar dan vaak de hele gemeenschap in de prijzen valt. Eén lot bij El Gordo kost je 200 euro en daarom kiezen veel mensen voor óf een tiende-lot, of delen ze de kosten met familie, vrienden of collega’s. Iedere deelnemer kiest vijf unieke getallen tussen 00000 en 99999. Omdat zoveel mensen deelnemen aan de loterij worden de deelnemende loten ook weer in selecties gedeeld. Op de speciale bal bij El Gordo staat een prijs, die wordt getrokken uit een groep van 1.807 houten balletjes. De jackpot bij El Gordo gaat er vaak uit, maar veel meer mensen profiteren uiteindelijk mee en winnen ruim, bijvoorbeeld als ze de speciale bal op hun lot hebben staan, hetgeen je als deelnemer 200 euro oplevert.

SuperEnalotto

De grootste Italiaanse loterij van het moment heet SuperEnalotto. De loterij heeft in het verleden al onder diverse namen bestaan, maar heeft de laatste jaren een vaste naam opgebouwd. Bij SuperEnalotto kies je als speler niet 5, maar 6 getallen en je kunt kiezen voor een zogenaamde Jolly. Heb je vijf van de zes getallen goed, dan kan een juiste Jolly ervoor zorgen dat je toch nog een groter bedrag wint. Je moet tenminste twee standaard getallen goed hebben om een prijs te winnen. Drie keer in de week vindt er een trekking plaats van de SuperEnalotto loterij en deelnemers betalen ‘slechts’ een euro om een poging te wagen. Lotto 6 aus 49 Het Duitse Lotto 6 aus 49 is al jarenlang een vaste waarde in loterijland. Met Duitsland als één van de grootste landen van het Europese continent is de jackpot ook bijzonder hoog. Bij Lotto 6 aus 49 is het mogelijk om in een syndicaat te spelen. De  grootste jackpot die tot dit moment gevallen is op Lotto 6 aus 49 kende een waarde van 45,4 miljoen euro. Bij het spel kies je vanzelfsprekend 6 getallen uit een groep van 1 tot 49. Daarnaast kies je nog een zogenaamde Superzahl (supergetal). Scoor je 6+1 dan win je de jackpot, maar ook wanneer je alleen de eerste zes reguliere getallen goed hebt kan je al een flinke prijs winnen.

Doe mee aan een bekende loterij

Er zijn tal van unieke en bekende loterijen te vinden bij een betrouwbare tussenpartij als TheLotter en Lottosend. Niet alleen bovenstaande zes loterijen zijn interessant om aan deel te nemen, maar soms zijn kleinere loterijen nóg interessanter, natuurlijk afhankelijk van de voorwaarden van de loterij en recente geschiedenis in winnaars. Op loterijen.net kan je meer informatie vinden over de meest bekende loterijen van dit moment en kan je vinden hoe je via een betrouwbare tussenpartij ook kunt deelnemen aan andere fraaie loterijen.

Hoe begin ik met spelen?

Maak je eigen speelbare account aan via TheLotter, Lottosend of jackpot.com. Deze partijen kopen fysieke loten voor je op in het land waar de loterij plaatsvindt en scannen deze voor je in als je hier voor hebt betaald. Vervolgens hoef jij alleen nog maar de beste getallen te kiezen en je keuze door te geven. Je lot wordt door de loterijdienst veilig bewaard in een kluis en je saldo staat in een digitale wallet. Zo kan je deelnemen aan bijna alle grote én kleinere loterijen ter wereld en dat bij zeer betrouwbare tussenpartijen. Op loterijen.net kan je daarbij ook nog eens profiteren van aantrekkelijke kortingen op diverse loterijen. Ben jij degene die zo direct aan de haal gaat met één van de mooie prijzen?
18plus
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2017 - 2018 Loterijen.net. Alle rechten voorbehouden.