SuperLotto Plus California

Op zoek naar een grote jackpot bij een Amerikaanse loterij? Dan mag de Superlotto Plus California loterij niet ontbreken op je lijstje. Deze loterij vindt plaats in de staat California en heet daarom ook wel de California State Lottery. In november 1984 mochten de inwoners van California zelf beslissen over het al dan niet ontstaan van een eigen loterij. Een meerderheid stemde voor en daarom werd in 1985 de eerste officieel door California georganiseerde loterij gehouden. De wet waar inwoners destijds over mochten stemmen was ‘Proposition 37’ en daarmee werd autorisatie gegeven voor het ontwikkelen van een regionale en daarbij zeer lucratieve loterij.

In de stijl van MegaMillions

Ben je ook bekend met één van die andere grote Amerikaanse loterijen, MegaMillions? De Superlotto Plus California loterij wordt in dezelfde stijl gehouden en is daarmee voor veel mensen mateloos populair, hoewel deze loterij echt een regionaal karakter heeft, in tegenstelling tot bijvoorbeeld MegaMillions. Elke woensdag en zaterdag vindt een trekking plaats van de Superlotto Plus loterij in California en in het verleden heeft dat al genoeg gelukkige winnaars opgeleverd. Daarnaast worden vanuit de loterij ook tientallen miljoenen dollars geïnvesteerd in goede doelen binnen de staat California, zoals op scholen of voor de bestrijding van armoede.

De jackpot en uitbetaling van winst

Hoewel de eerste trekking voor 1986 plaats vond, mochten mensen dus al in 1985 beginnen met het kopen van loten voor de Superlotto Plus loterij; voorheen California State Lottery. De jackpot is progressief, maar heeft altijd een minimale waarde van 7 miljoen dollar. Mocht je winnen in de Superlotto Plus loterij, dan is het overigens ook mogelijk om je cash uit te laten betalen. Anderzijds heb je de optie om je in dertig gelijke termijnen uit te laten betalen, waarbij rekening wordt gehouden met inflatie en schommelende rentes.

Hoe werkt Superlotto Plus California?

De spelregels van de Superlotto Plus loterij doen erg denken aan andere loterijen. Je kiest allereerst 5 getallen uit een groep van in totaal 47 getallen. Vervolgens kies je nog een Mega Number uit één van de 27 andere getallen. Vergis je echter niet in de waarde van het Mega Number; deze wordt ook gebruikt in MegaMillions, maar heeft daar een andere betekenis. Het aantal getallen waaruit deelnemers van de Superlotto Plus California loterij moesten kiezen is niet altijd gelijk geweest. De volgende ontwikkelingen hebben plaatsgevonden:

  • 1986: Deelnemers maken 6 keuzes uit totaal 49 getallen
  • 1990: Deelnemers maken 6 keuzes uit totaal 53 getallen
  • Vervolgens gaat het aantal getallen weer terug naar 51
  • Begin 2000 kiest men dan toch voor de 5/47 én 1/27 variant

Bij Superlotto Plus California heb je in totaal 9 kansen om te winnen. De hoogst mogelijke prijs kan je pakken door de vijf getallen juist te raden én het Mega Number goed te voorspellen. Echter krijg je ook voor het goed raden van de 5 reguliere getallen, of het goed raden van 4 reguliere ballen én het Mega Number fraaie geldprijzen. In onderstaand overzicht zien we de gemiddelde winsten die je kunt behalen met diverse combinaties binnen de Superlotto Plus California loterij.

Winst en benaming Geldbedrag gewonnen  (voorbeeld) Odds om te winnen
Jackpot
5 getallen + Mega Number
$18,000,000 (kan sterk variëren) 1 : 41.416.353
5 getallen $18,488 1 op 1.592.937
4 getallen + Mega Number $2,311 1 op 197.221
4 getallen $93 1 op 7.585
3 getallen + Mega Number $58 1 op 4.810
3 getallen $9 1 op 185
2 getallen + Mega Number $11 1 op 361
1 getal + Mega Number $2 1 op 74
MEGA  $1 1 op 27

Zoals je in bovenstaand voorbeeld ziet heb je bij de Superlotto Plus loterij in California genoeg kansen om te winnen, zelfs als je alleen het Mega Number goed hebt weten te voorspellen. Tevens kan je vanaf één dollar al meespelen met de Superlotto Plus loterij.

De hoogste jackpot

Iedereen is natuurlijk op zoek naar geluk en dat is bij een loterij al helemaal van toepassing. Hoewel de kans op de hoofdprijs bij een loterij vaak niet erg groot lijkt, zijn er wel degelijk veel mensen geweest die in het verleden hoge jackpotten hebben gewonnen. De hoogste ooit werd in 2002 uitgereikt en viel op drie loten; 193 miljoen dollar. Door het progressieve karakter van de Superlotto Plus loterij in California is dit voor veel deelnemers écht een aangelegenheid om naar uit te kijken en de lucratieve opties spreken voor zich.

  • Februari 2002: Nadat de jackpot 11 keer niet is gevallen, zijn het ineens drie mensen die de perfecte combinatie hebben weten te bemachtigen en zij winnen samen 193 miljoen dollar. Dat moest natuurlijk nog wel even worden gesplitst.
  • Juni 2001: Een jaar voor de hoogste jackpot ooit werd ook al eens het record verbroken met een jackpot ter waarde van 141 miljoen dollar. Opvallend was dat bij deze jackpot slechts één winnaar in de prijzen viel. Nadat winnaar Alcario Castellano al bijna 15 jaar aaneengesloten en elke week loten kocht voor de loterij, mocht hij eindelijk ophalen waar hij toch wel een beetje recht op had. De aanhouder wint!
  • April 1991: In de beginjaren van de Superlotto Plus loterij viel ook al een opvallende jackpot te noteren. Maar liefst 10 winnende loten vielen bij deze jackpot in de prijzen, terwijl er zelfs 54 individuele winnaars te bekronen waren. Dat zorgde ervoor dat elk van deze 54 winnaars in totaal 2,2 miljoen dollar kreeg uitgekeerd.

Grote staat, grote prijzen

California is één van de grootste staten van Amerika en wellicht is dat de reden dat er zoveel geld in de Superlotto Plus loterij omgaat. De loterij heeft door haar maatschappelijke betrokkenheid ook veel goodwill gekweekt onder de bevolking. Ben je in de prijzen gevallen? Je kunt je voor elke Superlotto Plus trekking inschrijven en krijgt een notificatie op je email wanneer je iets hebt gewonnen. De laatste jackpot bij de Superlotto Plus California loterij is alweer even geleden en iedere keer dat de jackpot niet valt, komt er één miljoen dollar bovenop het bedrag. Met theLotter kan óók jij meespelen in de Superlotto Plus loterij en misschien ben jij dan wel de volgende die er vandoor gaat met de jackpot!

18plus
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2017 - 2018 Loterijen.net. Alle rechten voorbehouden.