Spanning van het meespelen met buitenlandse loterijen

Bijna iedereen droomt er stiekem van om de loterij te winnen. En hoe hoger de jackpot is, hoe meer de spanning oploopt. Want stel je toch voor dat jij degene bent die de vele miljoenen binnenhaalt die op de loterijwinnaar liggen te wachten. Dus je koopt een lot, vult je geluksgetallen en telt af naar het moment van de trekking. Misschien heb je zelfs de kans om de ballen live uit de machine te zien rollen. Dit maakt de spanning extra groot, zeker als het eerste, het tweede en het derde getal daadwerkelijk op je formulier zijn aangekruist. Dat is alvast een goed begin, en het kan alleen nog maar beter worden. Loterijen zorgen zonder twijfel voor behoorlijk wat spanning. Dat geldt voor binnenlandse maar vooral voor buitenlandse loterijen. Hier is namelijk veel meer geld te winnen zodat er echt iets op het spel staat.

Buitenlandse loterijen: een hoge jackpot voor extra spanning

Loterijen zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er vast weleens kinderen van de plaatselijke voetbal of scouting bij je aan de deur geweest om loten te verkopen voor de club. Bij dit soort kleine loterijen zijn de prijzen logischerwijs niet heel indrukwekkend. Met een cadeaubon of een cheque van 50 euro mag je echt al heel blij zijn. Nationale loterijen pakken het natuurlijk een stuk grootser aan. Maar ook daar zit veel verschil tussen. Het Miljoenenspel werkt bijvoorbeeld standaard met een jackpot van 1 miljoen euro. En dat terwijl zijn grote broer de Staatsloterij een minimale jackpot heeft van 7,5 miljoen euro. Uiteindelijk kan dit bedrag zelfs oplopen naar ruim 20 miljoen euro.

De spanning bij een trekking van het Miljoenenspel of de Staatsloterij is al een stuk groter dan bij een loterij van de plaatselijke voetbalclub. Dat komt puur doordat er veel meer geld te winnen is. Dus stel je eens voor dat de jackpot op een bedrag van 190 miljoen euro staat? Dit is de maximale jackpot van de EuroMillions loterij. Toch kan het nog veel extremer. Het zal je niet verbazen dat vooral de Amerikanen wel weten hoe ze een jackpot moeten vullen. Bij US Powerball ging er al eens een loterijwinnaar vandoor met een bedrag van 758,7 miljoen dollar. Zo’n megajackpot levert meteen extra spanning op wanneer de trekking op het punt staan om te beginnen.

Aan welke loterijen kun je meedoen?

Er zijn wereldwijd heel wat loterijen te vinden die qua jackpot een stuk aantrekkelijker zijn dan Nederlandse loterijen. Zoek je het graag dichtbij huis? Dan is de Duitse Lotto 6 aus 49 een goede keuze. De recordjackpot van deze loterij staat namelijk op 45,4 miljoen euro. Een land net iets verder weg, maar wel met een fantastische loterij is Italië. SuperEnalotto kent namelijk een recordjackpot van maar liefst 177,8 miljoen euro. Een andere optie is een pan-Europese loterij zoals Eurojackpot. De hoofdprijs begint hier bij 10 miljoen euro en kan oplopen naar het gigantische geldbedrag van 90 miljoen euro.

Ben je benieuwd wat de loterijen buiten Europa te bieden hebben? Het Australische OZ Lotto zorgt voor veel spanning met een jackpot die al eens was gevuld met 112 miljoen dollar, wat neerkomt op zo’n 74 miljoen euro. Het Amerikaanse Mega Millions was in 2012 dan weer de eerste loterij die de grens van een half miljoen dollar wist te overschrijden. Het werd om precies te zijn een bedrag van 656 miljoen dollar (ongeveer 555 miljoen euro). Als je de spanning wilt verhogen met een gigantische jackpot dan heb je in ieder geval genoeg buitenlandse loterijen om uit te kiezen. En voor al deze loterijen geldt: je hebt geen enkele invloed op het spel. Je kunt alleen maar afwachten wat de trekking je brengt.

Voel zelf de spanning van een buitenlandse loterij

Zodra de jackpot bij grote loterijen oploopt, raakt de bevolking massaal in rep en roer. Zelfs mensen die zelden een gokje wagen, staan zonder gemopper in de rij om een lot te bemachtigen. Gelijk hebben ze. Er zitten immers maar een paar ballen tussen het ingeleverde lot en de miljoenenjackpot. Je kunt ook zelf de spanning voelen van het meespelen met een buitenlandse loterij zónder dat je naar Duitsland, Italië, Australië of Amerika af moet reizen. Online loterijdiensten zoals Lottosend en theLotter bieden de service om ter plekke een officieel lot te kopen en deze voor je in te scannen. Als je geluk hebt, heb je zelfs een loterij gevonden die de trekking via een livestream op internet uitzendt. Wedden dat je op het puntje van je stoel zit wanneer die eerste bal valt?

18plus
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2017 - 2018 Loterijen.net. Alle rechten voorbehouden.